Dinamo dovodi mladu brazilsku zvijezdu?

Dinamo dovodi mladu brazilsku zvijezdu?

E. Škorić

Prema pisanju brazilskih medija, na adresu Atletico Paranensea stigla je ponuda iz Dinama.

Hrvatski pravk je nedavno vratio Sammira u svoje redove, a na Maksimir bi mogao da dođe i Marcos Guillherme, 21-godišnji mladi reprezentativac Brazila.

Modri Atleticu nude tri miliona eura i 50 posto prava na Guillhermea, što je iznenadilo Brazilce.

Vrijednost Guilhermea na Transermarktu procjenjuje se na 4.5 miliona eura, a također ga želi i Santos, kao i Flamengo. Mladi ofanzivni vezjak je za Atletico u 82 meča postigao sedam golova, dok je u mladom timu Brazila upisao 17 nastupa i postigao šest golova. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je znao da pogodi prošlih godina pojačanjima iz Južne Amerike, a prema dostupnim podacima na internetu, Guillherem bi bio pravi potez. No, takve igrače rijetko koji klubovi mogu da si priušte na prostorima bivše Jugoslavije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti