Dinamo i Spartak sigurni na domaćem terenu

Odigrane tri utakmice 14. kola ruske Premijer lige

Dinamo i Spartak sigurni na domaćem terenu

Tri utakmice 14. kola ruske Premijer lige na rasporedu su bile danas. Dinamo i Spartak iz Moskve upisali su nove trijumfe. 

Dinamo je na svom terenu ugostio ekipu Tereka. Domaćin je do vodstva došao u 26. minuti susreta, a strijelac je bio Kokorin. Samo tri minute kasnije mrežu Tereka trese Kuranyi. Oba puta asistirao je Valbuena. Konačni rezultat postavlja Nijemac golom u 86. minuti susreta sa bijele tačke. 

Spartak iz Moskve dočekao je na svom terenu Mordoviju Saransk. Domaćin je vodio 3:0 već nakon 27 minuta igre. Prvi pogodak postigao je Promes u devetoj minuti susreta, a devet minuta kasnije i drugi put se upisao u listu strijelaca. Carlos je u 27. minuti povisio na 3:0.

Gosti su smanjili u 45. minuti preko Lomića, a na samo gol zaostatka smanjio je Mukametšin u 58. minuti susreta. Konačnih 4:2 postavio je Dzyuba u 92. minuti. 

Rusija, Premijer liga, 14. kolo: 

Dinamo Moskva - Terek 3:0 (Kokorin 26, Kuranyi 29, 86-pen)

Arsenal Tula - Amkar 4:0 (Kuznecov 9, 67 Osipov 52, Kutjin 56)

Spartak - Mordovia Saransk 4:2 (Promes 9, 18, Carlos 27, Dzyuba 90+2/Lomić 45, Mukametšin 58)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.