Dinamo izabrao novog trenera

Ivaylo Petev stiže na Maksimir

Dinamo izabrao novog trenera

E. Čaušević

Fudbaleri zagrebačkog Dinama sutra igraju na domaćem terenu meč drugog kola grupne faze Lige prvaka protiv Juventusa.

Dinamo je u prvom kolu doživio težak poraz na gostovanju od Lyona, a nakon meča Cico Kranjčar uručio je ostavku. Zagrebački klub nalazi se u maloj rezultatskoj krizi, a čelni ljudi Dinama konačno su našli zamjenu za Kranjčara.

Naime, za novog trenera Modrih izabran je bugarski stručnjak Ivaylo Petev. On je najviše uspjeha imao sa Ludogorecom s kojim je osvojio dvije titule Prvaka. Poznat je po mnogim ispadima, a svi pamte da je dobio otkaz u Levskom na dan predstavljanja jer je jasno poručio da navija za sofijski CSKA.

Iako je Nenad Bjelica bio favorit za klupu Dinama na kraju se Mamić odlučio za bugarskog stručnjaka. Nakon Vahida Halilhodžića ovo je prvi put da u Dinamo dolazi "stranac".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ivaylo je trenutno selektor Bugarske, ali je od saveza zatražio sporazumni raskid ugovora. Bugarin će na klupu Dinama doći nakon derbija protiv Hajduka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi