Dinamo Kijev i Steaua pregazili rivale i upisali pobjede

U okviru grupe J

Dinamo Kijev i Steaua pregazili rivale i upisali pobjede

Dinamo iz Kijeva i Steaua iz Bukurešta slavili su večeras sigurne i ubjedljive pobjede u okviru grupe J Evropske lige.

Dinamo je za razliku od Steaue pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu, dok su se Rumuni raspucali tek u nastavku. Rio Ave nije bio dostojan protivnik za Kijevljane koji su na poluvremenu već imali prednost od 2:0 i to golovima Yarmolenka i Belhande.

Drugo poluvrijeme donosi nastavak Dinamove dominacije koji na 3:0 povećava u 70. minuti. Strijelac je bio Kravets koji je, ispostavit će se na kraju, zaključio i konačni rezultat ove utakmice.

Steaua je dugo lomila otpor danskog Aalborga. Prvo poluvrijeme je završeno bez golova, da bi u nastavku Steaua rafalnom paljbom pregazila goste. Sanmartean je u 51. donio vodstvo domaćim, da bi povisio Rusescu iz penala samo osam minuta kasnije. Larsen je zbog skrivljenog jedanaesterca napustio igru prije vremena. 

Aalborg je djelovao kao razbijena vojska, a onda je na scenu stupio Keseru. Golovima u 61., 65. i 72. minuti sjajni Rumun kompletira postiže hettrik u samo deset minuta. Konačnih i ogormnih 6:0 za Steauu postavlja Rusescu svojim drugom golom u 73. minutu.

Evropska liga, grupa J, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rio Ave - Dinamo Kijev 0:3 (Yarmolenko 20, Belhanda 25, Kravets 70)
Steaua - Aalborg 6:0 (Sanmartean 51, Rusescu 59, 73, Keseru 61, 65, 72)

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.