Dinamo kiksao, Omonia očitala lekciju Željinom krvniku

Evropska liga, treće pretkolo

Dinamo kiksao, Omonia očitala lekciju Željinom krvniku

E. Škorić

U četvrtak su na programu prve utakmice trećeg pretkola Evropska lige. Neki klubovi su na dobrom putu da izbore play-off…

Na dobrom putu je i Omonia, koja je na Kipru s 4:0 razbila Metalurg iz Skoplja. Makedonci su, podsjećamo, izbacili Željezničar u drugom pretkolu, no očito su Kiprani prevelik zalogaj.

Omonia je slavila sa uvjerljivih 3:0, a nakon 15-ak minuta domaći su golovima Ramosa i Potea vodili 2:0. Ramos je svojim drugim golom u 57. minuti postavio konačan rezultat.

Izraelska Shmona izvukla je dobar rezultat u Moskvi (1:1) protiv Dinama. Gosti su čak i poveli preko Kole u 63. minuti, a osam minuta kasnije iskusni Kurany postavlja konačnih 1:1.

Češki Liberec teško je, rezultatom 3:0, poražen u Rumuniji od Astre. Koban za goste bio je Fatai, koji je postigao hat-trick. Pogađao je u 4., 74. i 81. minuti. Švedski Elfsborg je razbio islandski Hafnarfjordur rezultatom 4:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Holmen je u 55. s penala pogodio za vodstvo domaćih, ali Lennon vraća stvari na početak u 62. minuti. Frick, Rohden i Hedlund do kraja tresu mrežu gostiju za sigurnu pobjedu Šveđana, koji su jako blizu play-offu.

Evropska liga, prve utakmice 3. prektola:
Astra - Liberec 3:0 (Fatai 4, 74, 81)
Dinamo M. - Shmona 1:1 (Kuranyi 71/ Kola 63)
Elfsborg - Hafnarfjordur 4:1 (Holmen 55 - penal, Frick 70, Rohden 81/ Lennon 62)
Omonia - Metalurg 3:0 (Ramos 9, 57, Pote 14)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.