Dinamo na popravnom, Maribor čuva rezultat u Kazahstanu

Revanš susreti 2. pretkola LP

Dinamo na popravnom, Maribor čuva rezultat u Kazahstanu

Večeras je na rasporedu preostalih osam revanš utakmica 2. pretkola Lige prvaka. Osim dvoboja između Lecha i Sarajeva, pažnju domaće sportske javnosti privlače i utakmice u kojim će nastupiti ostali klubovi sa prostora bivše Jugoslavije.

Zagrebački Dinamo gostuje u Luksemburgu, gdje ga čeka Fola Esch. Ovaj klub je prošle sedmice na iznenađenje svih ostvario povoljan rezultat na Maksimiru, gdje je protiv favorizovanog Dinama izvukao 1:1. Bez obzira na nepovoljan rezultat iz prve utakmice, jasno je da je Dinamo i u revanšu veliki favorit, ali se ta uloga mora opravdati na terenu. U protivnom, Zagrepčani će prvi put takmičenje u Ligi prvaka završiti u drugom pretkolu.

Maribor je u pohodu na svoje drugo uzastopno učešće u grupnoj fazi Lige prvaka, a njihov današnji protivnik nije nimalo naivan. Astana će pred svojim navijačima dočekati slovenačkog šampiona, koji je u prvom susretu na Ljudskom Vrtu slavio sa minimalnih 1:0.

Od ostalih susreta, najneizvjesnijim se čine utakmice Rudar - Qarabag i Dundalk - Bate. Crnogorci su iznenađujuće odigrali 0:0 na gostovanju u Azerbejržanu, a danas se nadaju da bi mogli kreirati veliku senzaciju protiv Šehića i prijatelja. Bate je u prvom susretu na svom terenu slavio sa 2:1, pa će irski Dundalk biti u prilici nadoknaditi to pred svojom publikom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Škotski Celtic će na gostovanje na Island, gdje će braniti 2:0 iz prve utakmice protiv Stjarnana, a Videoton će kod kuće dočekati TNS nakon pobjede u prvom meču od 1:0. Partizan će svog protivnika u 3. pretkolu saznati nakon što svoj meč odigraju Steaua i Trenčin. Rumunski tim je u velikoj prednosti, budući da je u prvoj utakmici u gostima slavio sa 2:0.

Prva utakmica je na rasporedu u 16 sati, a sastaju se Astana i Maribor. Od 20 sati se igra meč Fole i Dinama, dok u 20:30 počinju utakmice Steaue i Trenčina, te Videotona i TNS-a. Dundalk i Bate, Rudar i Qarabag te Lech i Sarajevo svoje utakmice igraju od 20:45, dok se u posljednjem susretu pola sata kasnije sastaju Stjarnan i Celtic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.