Dinamo pregažen i ponižen na Maksimiru, remi Celtica

Odigrane utakmice četvrtog kola Evropske lige

Dinamo pregažen i ponižen na Maksimiru, remi Celtica

Utakmice četvrtog kola Evropske lige u okviru grupe D odigrane su večeras, a novi poraz upisao je zagrebački Dinamo. 

Dinamo je u Zagrebu dočekao Salzburg. Domaćinu je ovo bila posljednja prilika da ostane u utrci za plasman u naredni krug takmičenja. Međutim ekipa Zorana Mamića na odmor je otišla sa golom zaostatka. Keita je uposlio Soriana, a napadač Salzburga pogađa mrežu domaćina.

Gosti u 59. minuti susreta dolaze do dva gola prednosti, a pogodak za Salzburg ovaj put postigao je Kampl. Već u narednom napadu Dinamo je preko Henriqueza smanjio rezultat, ali je nekoliko minuta kasnije drugim golom Soriana Salzburg vratio dva gola prednosti.

U 72. minuti susreta četvrti pogodak za Salzburg, a strijelac je Bruno. Svoj treći, a Salzburgov peti gol na susretu Soriano je postigao u 87. minuti susreta. Ostalo je do kraja 5:1 za Salzburg. 

Astra je na svom terenu ugostila Celtic. Gosti su od samog početka susreta krenuli ofanzivno prema golu Astre. Napadi su se Celticu isplatili u 32. minuti susreta, a strijelac za vodstvo Škota nakon prvog poluvremena bio je Stefan Johansen. Domaćin se vratio u drugom poluvremenu golom Williama u 80. minuti susreta. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije