Dinamo u Evropi izgubio trinaesto gostovanje zaredom

Katastrofalni Modri

Dinamo u Evropi izgubio trinaesto gostovanje zaredom

I dok Rijeka i ove sezone u Evropi predstavlja Hrvatsku u sjajnom svjetlu, zagrebački Dinamo je sramoti širom starog kontinenta.

Sinoć su Modri poraženi u Rumuniji od Astre (1:0) što je  za Dinamo bio, vjerovali ili ne, trinaesti gostujući evropski poraz zaredom.

U posljednjih osam sezona je Dinamo svaki put igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Odigrali su Zagrepčani dvadeset i dvije utakmice van Maksimira, a poraženi su čak osamnaest puta. Dva puta je bilo nerješeno, i ostvarene su dvije pobjede i to protiv Beverena i Club Bruggea. To je sve od Dinama u posljednjem desetljeću.

Dinamo je u gostima gubio od najvećih evropskih klubova, ali i od onih nešto slabijih. Modre su pobjeđivali Real Madrid, Lyon, Ajax, Villarreal, PSG, Ludogorec, Černomorec, Salzburg, Astra...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.