Dinamo ubjedljiv, Hajduk posramljen u Zagrebu

Dinamo slavio sa 4:0

Dinamo ubjedljiv, Hajduk posramljen u Zagrebu

A. Beganović

U okviru 34. kola hrvatskog fudbalskog prvenstva odigran je veliki derbi u kojem je Dinamo u Zagrebu posramio Hajduk (4:0).

Najveći hrvatski derbi polako gubi svoj sjaj. Dinamo je već godinama mnogo kvalitetniji od Hajduka, u čijem sastavu danas igra 11 igrača koji prije dvadesetak godina na Poljudu ne bi mogli dohvatati lopte.

Svoju dominaciju Dinamo je krunisao u 7. minuti kada je mrežu Hajduka pogodio Ćorić. Na otvaranju drugog dijela Henriquez udvostručuje prednost Modrih, a isti igrač 11 minuta kasnije pogađa za 3:0.

Svoj treći, a Dinamov četvrti pogodak Henriquez je postigao u 73. minuti.

Bosanskohercegovački reprezentativci Tino Sušić i Avdija Vršajević igrali su svih 90 minuta, no kao i svi njihovi saigrači bili su očajni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije