Dinamo već slavi finale: Armin Hodžić zabio četiri gola

Dinamo razbio Split

Dinamo već slavi finale: Armin Hodžić zabio četiri gola

E. Škorić

Dinamo je prvi finalist Kupa u Hrvatskoj bez obzira što ima da se odigra još 90 minuta.

Modri su na Maksimiru razbili Split sa 6:0 i već sada riješili pitanje plasmana u finale Kupa, te su korak bliže novom trofeju.

Razigranoj domaćoj momčadi tim kojeg vodi Bruno Akrapović nije mogao da parira. I ne samo to, nije mogao ni da se spasi prave blamaže, a najzaslužniji za ovako visoku pobjedu Dinama je bh. reprezentativac Armin Hodžić.

Popularni Ara je doslovno uništio Splićane, postigao je četiri gola i na najbolji je način Bosni i Hercegovini i njenim građanima čestitao Dan nezavisnosti.

Dinamo je poveo golom Ante Ćorića u 26. minuti, zatim je Hodžić pogađao u 37., 51. i 66. minuti, a na 5:0 povisio je Ćorić drugim golom u 78. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hodžić je u 80. minuti izborio penal, te je sam pucao s bijele tačke za svoj četvrti i Dinamov šesti pogodak. U Splitu ni oni najveći pesimisti nisu očekivali ovako loš dan na Maksimiru.


Hodzic - Dinamo Zagreb 2-0 RNK Split 01.03.2017 by goloviliga
Armin Hodzic Goal HD - Dinamo Zagreb 3-0 RNK... by goloviliga
Armin Hodzic Hattrick Goal HD - Dinamo Zagreb 4... by goloviliga
Goal (Penalty) Hodzic A. Dinamo Zagreb 6-0... by goloviliga
Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi