Dinamov napadač o Sušiću: Nekad se čini da ti nije trener...

Bh. stručnjak ga spasio

Dinamov napadač o Sušiću: Nekad se čini da ti nije trener...

Odlazak na posudbu u Antalyaspor za Juniora Fernandesa se ispostavio kao spas karijere, a velikim dijelom za to je zaslužan, ni manje ni više, nego Safet Sušić. 

Povremeni čileanski reprezentativac je zbog problema s trenerom Petevom zimus bio otpisan u Dinamu i sreću je potražio u Turskoj, u Antalyasporu. U redovima tima koji se borio za opstanak Fernandes se vrlo dobro snašao, procvjetali su i on i Alanyaspor, a premda je postojala opcija ostanka u Turskoj, na kraju se ovaj krilni napadač vratio u Dinamo. 

Fernandes će epizodu u Turskoj pamtiti, između ostalog, i po saradnji sa nekadašnjim bh. selektorom Safetom Sušićem o kojem je u razgovoru za Sportske novosti govorio s velikom dozom zahvale. 

"U Turskoj je bilo jako dobro, trenirao sam odlično, a u klubu su imali veliko povjerenje u mene. Baš sam uživao. Puno mi je pomogao i Safet Sušić. Znam da je bio i veliki igrač, ali je i sjajan trener, smirena osoba, nekad se čini da ti je prijatelj, a ne trener. Razgovarao je dosta sa mnom, vjerovao mi je, a to je igraču najvažnije. Zato sam igrao dobro i bio zadovoljan", kazao je Fernandes. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tokom epizode u Alanyasporu ovaj 28-godišnji fudbaler je postigao ukupno šest pogodaka i upisao tri asistencije, čime je doprinio opstanku ove ekipe u elitnom rangu turskog fudbala.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi