Dinamova nova Arena izgledat će impresivno

Ekipa iz Zagreba gradi svoj stadion

Dinamova nova Arena izgledat će impresivno

Zagrebački Dinamo uskoro će početi graditi vlastiti stadion, potvrdio je za hrvatske medije predsjednik ovog kluba Mirko Barišić.

Dinamo želi riješiti pitanje infrastrukture i vjerovatno smatraju da je ovo pravi trenutak za to. Klub je u ovom prelaznom roku ostvario dva višemilionska transfera (Pjaca u Juventus, Rog u Napoli), te su ponovo osigurali plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Maksimir je gradski stadion u kojeg je Dinamo uložio mnogo novca za renoviranje, ali još uvijek je u veoma lošem stanju i sigurno da bi ekipa trebala Ligu šampiona igrati na mnogo novijem stadionu.

Klub će iz vlastitih prihoda finansirati stadion, a problem trenutno predstavlja zemljište koje pokušavaju osigurati. Kako sada stvari stoje, stadion bi mogao biti izgrađen i u Novom Zagrebu, ukoliko klub ne pronađe drugo rješenje.

Kako je poručio predsjednik kluba Barišić, izgradnja novog stadiona će Dinamo maksimalno koštati oko 50 miliona eura, a stadion bi trebao imati kapacitet od 20 do 25.000 sjedećih mjesta i bio bi rađen po najvišim evropskim standardima.

Nositelj ove ideje, kao i mnogih drugih pravih ideaj u klubu iz Zagreba posljednjih godina, je Zdravko Mamić koji više nema nikakvu funkciju osim savjetnika kluba. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U klubu se nadaju da će Grad Zagreb pokloniti klubu zemljište, obzirom da će ga graditi vlastitim sredstvima, a hrvatski mediji prenose kako bi Maksimir mogao pripasti drugim zagrebačkim klubovima ili da će se koristiti u svrhu drugih sportova.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi