Dinamu pobjeda u derbiju, Hodžić asistent

Slavlje nad Hajdukom

Dinamu pobjeda u derbiju, Hodžić asistent

U velikom hrvatskom derbiju Dinamo je kao domaćin savladao Hajduk rezultatom 3:1. 

Modri su na Maksimiru dominirali većim dijelom utakmice i na kraju slavili golovima Ćorića, Olma i Soudanija, te tako preuzeli barem na 24 sata vrh tabele u HNL-u. 

Dinamo je poveo iz prve akcije na utakmici. Hodžić je Ćoriću gurnuo loptu u prostor, a Dinamova desetka je na pravi način iskoristila priliku i mirno zabila svoj drugi gol u sezoni. 

Na drugi gol se čekalo do 64. minute kada je Hajduk izjednačio golom kapitena Nižića, da bi potom u finišu utakmice Splićani potonuli u svega nekoliko minuta. Dinamo je u 78. minuti vratio prednost preko Olma, da bi dvije minute kasnije Soudani povisio na 3:1. 

To je ujedno bio i konačan rezultat derbi utakmice 4. kola HNL-a. 

Hodžić je iz igre izašao u 69. minuti kada ga je zamijenio Henriquez, dok Gojak nije ulazio u igru. S druge strane, Kožulj i Šehić su dobili priliku s klupe. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:



Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi