Direktor Barcelone dobio otkaz zbog izjave o Messiju

Mnogi smatraju da je prestrogo kažnjen

Direktor Barcelone dobio otkaz zbog izjave o Messiju

Jedan od direktora fudbalskog kluba Barcelona danas je dobio otkaz zbog, kako su iz kluba smatrali, neprimjerene izjave o njihovom najboljem fudbaleru Leu Messiju.

"Barcelona ne postoji samo zbog Messija. On je važan igrač, ali bez Neymara, Luisa Suareza, Andresa Inieste, Piquea i ostalih, on ne bi bio tako kvalitetan igrač", rekao je Pere Gratacos prije žrijeba četvrtfinalnih parova Kupa kralja.

Samo nekoliko sati nakon toga on je dobio otkaz. Gratacos je bio direktor treninga i edukacije u Barceloni, ali očito nije smio reći ništa slično za Messija, pa su mu iz kluba momentalno dali otkaz, a mnogi smatraju da je ova odluka bila prestroga.

Iz katalonskog kluba su saopštili da se njegova izjava ne podudara s mišljenjem kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi