Direktor Milana: Pacijentu nekada treba vremena
Foto: EPA

Marco Fassone nakon poraza Rossonera u gradskom derbiju

Direktor Milana: Pacijentu nekada treba vremena

Veliki milanski derbi je opravdao očekivanja svih ljubitelja fudbala, a na kraju je Mauro Icardi hat-trickom donio Interu pobjedu nad Milanom rezultatom 3:2.

Nakon utakmice mnogi su imali šta reći medijima, a jedan od njih je bio i izvršni direktor Milana Marco Fassone koji je priznao da je očekivao da će njegov klub, u ovoj fazi sezone, igrati bolji fudbal, ali je i istakao da u potpunosti vjeruje treneru Milana Vincenzu Montelli.

"Razočaravajuće je izgubiti u derbiju na ovakav način, posebno nakon tako dobre partije u drugom poluvremenu", podsjetio je Fassone da se Milan na večerašnjoj utakmici dva puta vraćao iz deficita.

Inter je slavio zahvaljujući penalu u 90. minuti koji je dosuđen nakon što je Rodriguez oborio Danila D'Ambrosija u svom kaznenom prostoru.

"Ako je sudija svirao prekršaj, uz svu novu tehnologiju, a penal je, svejedno, dosuđen, onda znači da je penal i bio. Bilo je to naivno od strane Rodrigueza", istakao je izvršni direktor Rossonera, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Prvo poluvrijeme je bilo loše, ali smo bili potpuno drugačija ekipa u drugom dijelu. Stvorili smo veliki broj prilika, ali smo drugi gol primili u, za nas, periodu najbolje igre na meču."

"Zvučalo bi glupo kada bih rekao da sam očekivao da ćemo izgubiti četiri od prvih osam utakmica nove sezone Serije A, ali mi razumijemo da nam je potrebno vremena..Kada je pacijent bolestan, često se pojačavaju doze lijekova, ali u nekim slučajevima pacijentu samo treba vremena. Milanu jednostavno treba još vremena...Postoje znakovi koji nas ohrabruju i klub stoji iza Montelle", dodao je na kraju Marco Fassone.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi