Direktor Milana se morao izvinjavati Fiorentini
EPA

Nepromišljena izjava

Direktor Milana se morao izvinjavati Fiorentini

Milanov direktor Massimiliano Mirabelli našalio se na račun Fiorentine.

Mirabelli je, naime, govoreći o novom pojačanju Nikoli Kaliniću kazao kroz šalu kako će ga vratiti 'tamo' (Fiorentina, op.a) ukoliko ne bude zabijao golove, što su mu u velikoj mjeri zamjerili čelnici tima iz Toskane. 

Oni su su u svom saopštenju naglasili kako je Mirabelli riječ 'tamo' upotrijebio u ponižavajućem kontekstu, te ga podsjetili kako je Fiorentina klub u kojem su igrači stvarali historiju, a vrlo brzo je stigao i odgovor direktora Milana. 

"Uvijek sam gajio veliko poštovanje i divljenje prema Fiorentini, njezinim vlasnicima, direktorima i navijačima. Ako je neko moje riječi shvatio kao manjak poštovanja, izvinjavam se. Mislim da je iz moga glasa, izražaja i govora tijela bilo jasno da se radilo o šali, bez ikakve namjere za ponižavanjem", poručio je Mirabelli. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je, podsjetimo, ovog ljeta uspio Fiorentini 'ukrasti' napadača Nikolu Kalinića. Hrvatski napadač je postao 11. ovoljetno pojačanje Milana, a na San Siru bi se, prema ugovoru, trebao zadržati do 2021. godine. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi