Dječak iz Metza ispisao historiju fudbala

Previše sličnosti sa Pjanićem

Dječak iz Metza ispisao historiju fudbala

Teme:

Ekipa Metza je u prošlom kolu francuske Ligue 1 doživjela težak poraz od Bordeauxa (0:3), ali će jedan detalj sa ove utakmice ostati zauvijek upamćen.

Naime, mladi fudbaler Metza Vincent Thill ima samo 16 godina i u 82. minuti je ušao u igru umjesto Mevluta Erdinca i tako ubilježio svoj debi u seniorskom fudbalu.

Ono što je posebno zanimljivo je to što je Thill postao prvi fudbaler koji je zaigrao u ligama petice a da je rođen u 21. vijeku. Ovaj dečko je rođen 4. februara 2000. godine i predviđaju mu blistavu karijeru.

Vincent Thill, koji igra na poziciji napadača, ima mnogo toga zajedničkog sa našim Miralemom Pjanićem. Pjanić je kao dječak nastupao za Metz za koji je također debitovao kao 16-godišnjak, a obojica su prošli omladinske selekcije Luksemburga. Jedina je razlika u tome što je Pjanić odlučio igrati za BiH, dok Thill ima već četiri nastupa za Luksemburg uz jedan postignuti pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi