Dnjipro određuje sudbinu Sušića i Vršajevića

Ostaju li reprezentativci BiH u Splitu

Dnjipro određuje sudbinu Sušića i Vršajevića

Splitski Hajduk ima priliku generacije, ako Bijeli u četvrtak nadoknade gol minusa iz Kijeva(1:2), izborit će plasman u grupnu fazu Evropske lige. 

Ulozi na Poljudu su veliki. Ukoliko Hajduk uspije preskočiti prepreku zvanu Dnjipro, Igor Tudor će do kraja sezone imati ekipu sa kojom je i počeo pripreme. Ugovore bi morali produžiti kapiten Mario Maloča i reprezentativac naše zemlje Avdija Vršajević, ali to svakako ne bi trebalo predstavljati problem u slučaju da Bijeli ostvare veliki uspjeh. 

Ulazak Bijelih u Evropsku ligu donio bi Hajduku samo od UEFA-e milion eura, a neuspjeh bi sam od sebe nametnuo potpuni remont ekipe. Najbolji igrači morali bi potražiti novu sredinu, kako bi Hajduk uspio obezbijediti financijska sredstva za nastavak sezone. Oni najbolji i najiskusniji bit će prvi u "izlogu", napadač Antun Maglica, reprezentativci naše zemlje Tino Sven Sušić i Avdija Vršajević, te kapiten Mario Maloča. 

Tino Sven Sušić ovog ljeta je već bio na meti talijanskog prvoligaša Verone. Zapelo je oko visine obeštećenja. Hajduk je za našeg reprezentativca tražio milion i pol eura, plus 500.000 bonusa na broj odigranih utakmica, dok su Talijani željeli Sušića dovesti na posudbu. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Avdija Vršajević bio je na korak od prelaska u engleskog drugoligaša Middlesbrough, ali je zapelo oko dobijanja radne dozvole, pa je desni bočni našeg nacionalnog tima ostao u redovima Splićana. Utakmica sa Dnjiprom po svemu sudeći odredit će sudbinu naših reprezentativaca. 

Plasman u Evropsku ligu Hajduka obradovao bi i selektora Sušića, jer bi naši reprezentativci imali priliku da odigraju još šest utakmica na najvišem nivou. Neuspjeh bi bio jasan znak za Vršajevića i Sušića da je došlo vrijeme da dignu sidro i iz splitske Luke zaplove ka klubu u kojem bi nastavili sa svojim napretkom, što je osnova i za ostanak među 23 igrača u našoj najboljoj vrsti.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.