Dobra noć za bh. fudbal: Zec sa Gabalom u grupnoj fazi

Gabala izbacila grčkog velikana

Dobra noć za bh. fudbal: Zec sa Gabalom u grupnoj fazi

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Ermin Zec igraće u grupnoj fazi Evropske lige.

Njegova Gabala izbacila je grčkog velikana Panathinaikos odigravši u Atini neriješeno (2:2), te zahvaljujući pogocima u gostima idu u grupnu fazu Evropske lige.

Sjajan meč je Gabala odigrala. Poveli su u šestoj minuti preko Doda, da bi domaći izjednačili u 34. minuti kada je mrežu Gabale pogodio Marcus Berg.

Do 60. minute mreže su mirovale, ali zatim Dodo drugim pogotkom večeras donosi novu prednost za Gabalu. Uzvratio je grčki tim u 78. minuti preko Nana, ali do kraja Pao nije uspio da postigne pobjednički gol, te će Gabala u grupnu fazu Evropske lige.

Ermin Zec je na terenu proveo 86 minuta. Kao i ostatak azerbejdžanske ekipe, bh. napadač je odigrao zaista sjajan meč i njegov tim sasvim zasluženo ide u grupnu fazu ovog takmičenja.

Tamo će igrati i turski Fenerbahče koji je s 3:0 savladao grčki Atromitos. Također, plasman dalje je ostvario i AZ Alkmaar koji je sa 2:0 savladao rumunsku Astru, dok je PAOK potvrdio prolaz u Danskoj kod Brondbyja, gdje je odigrao 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, play off:

Fenerbahče - Atromitos 3:0 (Fernandao 7', 78', Erkin 59')
Az Alkmaar - Astra 2:0 (Van der Linden 80', Muhren 85')
Brondby - PAOK 1:1 (Rashani 27' / Costa 21')
Panathinaikos - Gabala 2:2 (Berg 34', Nano 78' / Dodo 6', 60')

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.