Dodjela Zlatne lopte 2007. godine bila je najbizarnija ikad

Ronaldo se totalno pogubio

Dodjela Zlatne lopte 2007. godine bila je najbizarnija ikad

E. Čaušević

U januaru naredne godine bit će održana ceremonija dodjele Zlatne lopte za najboljeg igrača svijeta u 2017. godini.

Glavni favoriti za osvajanje ove nagrade France Footballa, kao i predhodnih desetak godina, su Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Dominacija ovog dvojca traje od 2008. godine, a od tada Messi je ovu nagradu osvojio pet puta, a Ronaldo četiri puta. Posljednji igrač koji je uspio da osvoji ovu nagradu prije dominacije Messija i Ronalda je bio Kaka.

Brazilski igrač je nakon fenomenale sezone u Milanu ubjedljivo bio najbolji u izboru za Zlatnu loptu 2007. godine. No, već tada se mogla naslutiti dominacija Messija i Ronalda. Argentinac je završio na drugom, dok je Portugalac bio na trećem mjestu. Ipak, scene dodjele ovih nagrada će ostati zauvijek zapamćena kao jedna od najbizarnijih ikad.

Kada je Kaka dobio nagradu tadašnji predsjednik FIFA-e, Sepp Blatter, objavio je da je Messi drugi, a Ronaldo treći. Portugalac to očito nije dobro čuo jer je nakon dolaska na binu uzeo Messijev trofej, a Blatter je bio primoran da mu objasni da je on ipak treći, te da je uzeo pogrešnu nagradu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi