Dogovor postignut: Alvaro Morata novi igrač Milana!
Foto: EPA

Pristao na ponudu Rossonera

Dogovor postignut: Alvaro Morata novi igrač Milana!

M. Šljivak

Španski napadač Alvaro Morata novi je igrač Milana.

Ovaj sjajni fudbaler odlučio je prihvatiti ponudu Rossonera i od naredne sezone će nositi dres posrnulog italijanskog velikana.

Morata je odlučio da ne čeka ponude Manchester Uniteda i Chelseaja, već je odmah prihvatio ponudu Milana, te će uskoro i zvanično postati član ovog tima.

Morata će na San Siru zarađivati 7,5 miliona eura po sezoni, a Realu će na račun za njegove usluge biti uplaćeno oko 60 miliona eura.

Ovo će španskom napadaču biti povratak u Italiju. Od 2014. do 2016. godine je igrao za torinski Juventus, gdje je osvojio i dva naslova prvaka. 

Prošlog ljeta se odlučio vratiti u Real. Ipak, kako je kroz sezonu bio samo rezerva Karimu Benzemi, odlučio se na odlazak i u narednim sezonama će nositi dres Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Morata je ove sezone odigrao ukupno 42 utakmice za Real u svim takmičenjima. Iako je imao status rezerve, postigao je sjajnih 20 pogodaka i upisao je šest asistencija.

Posljednju utakmicu u dresu Kraljeva Morata će odigrati protiv nekadašnjeg tima Juventusa u finalu Lige prvaka 3. juna u Cardiffu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi