Dogovoren transfer Kyliana Mbappea?
Foto: EPA

PSG plaća 180 miliona eura

Dogovoren transfer Kyliana Mbappea?

M. Šljivak

Francusko čudo od djeteta Kylian Mbappe (18) napustiće ekipu Monaca ovog ljeta.

Iako se konstantno povezivao s prelaskom u redove Real Madrida, sjajni fudbaler će na kraju završiti u redovima velikog rivala PSG-a, koji je tako ovog ljeta završio dva najveća transfera u fudbalskoj historiji.

Dogovor postignut, Monacu 180 miliona eura

PSG je nedavno potpisao Brazilca Neymara, koji je iz Barcelone stigao za nevjerovatnih 222 miliona eura.  Mbappe će ih koštati ukupno 180 miliona eura, a dokumentacija oko ugovora je već potpisana i 18-godišnji napadač je na putu prema PSG-u. Sigurno je da će napad viceprvaka Francuske sada biti čudesan jer će pored Edinsona Cavanija imati Neymara i Mbappea, trio koji je praktički nespojiv i u video igricama.

Otac odabrao Pariz

Razlog što je Kylian odlučio da prihvati ponudu PSG je njegov otac Wilfried. On je rođeni Parižanin i veliki je navijač PSG-a, te nije imao dileme oko savjeta za sina. Kylian je želio da zaigra za Real, postojao je i predugovor, ali na kraju je novac ipak odnio pobjedu. Prihvaćena je ponuda PSG-a i u narednim danima se očekuje da se transfer i finalizira.

Zablistao protekle sezone

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kylian Mbappe je iznenada došao na velika vrata svjetskog fudbala. Do prošle godine je bio potpuni anonimus, ali je zatim naprosto eksplodirao u dresu Monaca. Za Kneževe je odigrao ukupno 58 utakmice tokom dvije sezone i postigao je 26 golova. Nakon fantastičnih igara u ovom timu, kompletna Evropa je ludovala za njim, a na kraju je PSG odnio pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi