Dok im se PSG smije u lice, UEFA najavljuje nove promjene
Foto: EPA

Pravila financijskog fair playa se mijenjaju

Dok im se PSG smije u lice, UEFA najavljuje nove promjene

M. Šljivak

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA), Aleksander Čeferin, najavio je dodatne promjene za financijski fair play.

Veliki transferi, posebno francuskog PSG-a, ponovo su otvorili oči UEFA-i. Pokrenuta je istraga protiv francuskog tima, a u narednim mjesecima bi se pravila financijskog fair playa mogla dodatno promijeniti.

Barem tako tvrdi predsjednik Čeferin, koji najavljuje da će novim pravilima biti smanjena razlika između velikih i malih klubova.

"Financijski fair play je uveden kako bi se poboljšala stabilnost klubova. Međutim, vremena se mijenjaju. Moramo se prilagoditi i promijeniti dodatno pravila. Razlika između velikih i malih klubova sve je očitija. Ne znam da li možemo spriječiti velike klubove da troše, ali ih možemo usporiti određenim pravilima. Bitno je na vrijeme reagovati", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prethodnih godina klubovi su kažnjavani zbog kršenja pravila financijskog fair playa. Međutim, kazne od nekoliko desetina hiljada eura su premale za klube koji raspolažu ogromnim sredstvima, a ekipe poput PSG-a čine sve kako bi prevarili nametnuta pravila i to im ide od ruke.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi