"Dolazak De Boera bio je šok"

Defanzivac Andrea Ranocchia

"Dolazak De Boera bio je šok"

D. Rakanović

Italijanski defanzivac Andrea Ranocchia rekao je da se bivši trener Intera Frank de Boer mučio u milanskom klubu, jer nisu radili dobro u predsezoni dok je trener bio Roberto Mancini. 

Holanđanin je zamijenio Mancinija prije početka sezone, ali je dobio otkaz nakon što je poražen sedam puta u 14 utakmica.

Ranocchia je počeo sezonu u Interu, ali je u januarskom prelaznom roku otišao na posudbu u Hull City. 

"Kada promijenite trenera u augustu, to je teško za sve, za klub, trenera i navijače. Dolazak De Boera bio je šok, on nije govorio italijanski. Mi nismo radili dobro u predsezoni. Nije bilo lako za trenera da dođe i nametne svoje ideje", rekao je Ranocchia, prenosi football-italia.net.

On je prokomentarisao i novog trenera Intera Stefana Piolija za kojeg je rekao da je dao ideju kako da se igra, mentalitet i pravila koja su poštovali.

"Nije ništa okrenuo naopako, samo je izabrao dobre igrače koji su igrali. Rezultat ste mogli vidjeti. Momci vrlo dobro rade s njim", rekao je Ranocchia. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Govoreći o svojoj budućnosti, rekao je da je on igrač Intera, ali da ostavlja otvorena vrata za sve. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi