Doll: Žao mi je što ćemo igrati pred praznim tribinama

Trener Ferencvaroša

Doll: Žao mi je što ćemo igrati pred praznim tribinama

Ferencvaroš je sinoć remizirao na gostovanju kod Go Ahead Eaglesa odigravši 1:1 protiv novog holandskog drugoligaša.

Ostvareni rezultat ne daje preveliku prednost niti jednoj od ove dvije ekipe, ali se ipak može reći da je Ferencvaroš bliži prolasku u 2. pretkolo i duelu protiv Željezničara, kojem bi revanš protiv Balzana na Koševu trebao biti samo formalnost nakon pobjede od 2:0 na Malti.

"Poveli smo u trećoj minuti utakmice, a onda smo imali neke prilike da povisimo vodstvo. Nažalost, nismo uspjeli u tome pa je meč okončan neriješenim rezultatom. Ne mogu biti nezadovoljan", rekao je Thomas Doll, proslavljeni stručnjak na klupi mađarskog tima, koji je potom dodao:

"Utakmica je bila teška jer je bilo zaista vruće. Moram pohvaliti publiku na stadionu, koja je bila na visokom nivou. Žao mi je što ćemo u revanšu biti lišeni podrške naših navijača, jer će meč biti odigran bez prisustva publike. Obje ekipe imaju šansu da prođu dalje i sve će biti riješeno u revanšu na našem stadionu".

Trener Go Ahead Eaglesa Dennis Demmers istakao je nakon utakmice da je zadovoljan otporom svog tima protiv favorizovanog protivnika.

"Odigrali smo utakmicu na visokom nivou. Rano smo primili gol a potom smo ostavili mnogo prostora našem protivniku. Ipak, kasnije smo povezali redove i drugo poluvrijeme odigrali mnogo bolje. Čekali smo na ovakve utakmice i borit ćemo se u revanšu. Hvala navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu", riječi su trenera holandskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš meč između Ferencvaroša i Go Ahead Eaglesa igra se u četvrtak, 9. jula s početkom u 20:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.