Domagoj Vida u januaru pravi transfer karijere?
Foto: EPA

Traže ga Milan i Everton

Domagoj Vida u januaru pravi transfer karijere?

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida u januaru bi trebao napraviti najveći transfer u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Kako pišu inostrani mediji, Vidu je već dobio dvije konkretne ponude i to od Evertona i Milana, dva slavna evropska kluba koja su prošlog ljeta potrošila pravo bogatstvo.

Ipak, Vidu bi oba kluba mogla dovesti besplatno i to zbog toga što hrvatskom fudbaleru 31. decembra ističe ugovor sa Ukrajincima. Kako on gotovo sigurno neće biti produžen, očekuje se da 28-godišnji Hrvat početkom naredne godine kao slobodan igrač odabere novu sredinu i ostaje da se vidi hoće li to biti neki od ova dva kluba.

Domagoj Vida je prošlog ljeta bio na meti Bešiktaša, koji je za njega Dinamu nudio pet miliona eura. Međutim, turski šampion je odustao zbog dovođenja Pepea, a Vida je ostao u Kijevu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vida je u karijeri nastupao za Osijek, Bayer Leverkusen i Dinamo Zagreb iz kojeg je u januaru 2013. godine prešao u Dinamo iz Kijeva za pet miliona eura. Za reprezentaciju Hrvatske je odigrao 55 utakmica i postigao dva gola.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi