Domenech u knjizi kritikovao Mourinha, Zidanea, Anelku...

Odlučio se obračunati preko knjige

Domenech u knjizi kritikovao Mourinha, Zidanea, Anelku...

Nekadašnji selektor reprezentacije Francuske, Raymond Domenech objavio je knjigu pod nazivom "Mon dico passione du foot" (Moj strastveni fudbalski rječnik) u kojoj se možemo reći obračunava kako sa igračima tako i sa trenerima.

Između ostalog na udaru su se našli Mourinho, Anelka, Zidane, Ribery...Za Mourinha je tako napisao kako je karijeru počeo kao prevodilac te je naveo kako je njihov problem " Što nakon nekog vremena uvjere sebe da su sami napisali tekst kojeg prevode."

Domenech je vodio reprezentaciju Francuske od 2004. do 2010. godine a selektorsku karijeru završio je neslavno. Reprezentacija se raspala po šavovima na SP 2010. godine, igrači su pokrenuli čak i pobunu protiv njega. Jedan od njih je bio i Nicolas Anelka za kojeg je napisao kako se o "Dr. Jekyll i Mister Hyde".
Ništa bolje nije prošao niti zvijezda Bayerna Franck Ribery za kojeg Domenech tvrdi kako ima 'loš karakter'. Na udaru se našao i veliki Zinedine Zidane.Njega je optužio da je kriv za za izgubljeni naslov svjetskih prvaka 2006. godine u Njemačkoj...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.