Domenico Criscito: Ostajem u Zenitu
Foto: EPA

Novi kapiten ruske ekipe

Domenico Criscito: Ostajem u Zenitu

Domenico Criscito je potvrdio da želi ostati u ruskom Zenitu nakog što ga je novi trener Roberto Mancini postavio za kapitena ekipe.

Defanzivac Zenita je nedavno izjavio da se želi vratiti u Italiju, te da je otvoren za sve ponude, uključujući i one svog bivšeg kluba Genoe, međutim sada se čini da će Criscito ipak ostati u ruskom klubu, barem još neko vrijeme.

"Volim Genou, to svi znaju, ali u Zenitu smatraju da ja nisam na prodaju, te da trebam biti kapiten ekipe...Zbog toga ću ostati u Rusiji. Uvijek sam govorio da bih se jednog dana volio vratiti u Genou, ali ne sada. Ponosan sam što ću biti kapiten Zenita u novom projektu kluba", izjavio je iskusni Criscito za Tuttomercato.

Nedvojbeno je da je dolazak Roberta Mancinija u velikoj mjeri uticao na Criscitovo mišljenje, a to on i sam priznaje.

"Došao je sa jakom željom za pobjeđivanjem. Moramo osvojiti ligu i siguran sam da ćemo biti dobri", dodao je na kraju 30-godišnji italijanski defanzivac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi