Dominacija igrača Reala, Ronaldu dvije nagrade

Nagrade za Ronalda, Ramosa, Modrića i Buffona

Dominacija igrača Reala, Ronaldu dvije nagrade

M. Šljivak

Portugalac Cristiano Ronaldo proglašen je najboljim fudbalerom Evrope u prošloj sezoni.

Fudbaler Real Madrida je na svečanosti u Nyonu proglašen najboljim, a nagradu je dobio ispred Gianluigija Buffona (Juventus) i Lionela Messija (Barcelona).

Ronaldo je zasluženo došao do naslova najboljeg. Odigrao je odlično prošlu sezonu koju je završio trofejima u Ligi prvaka i prvenstvu Španije.

Ronaldu je ovo treći trofej najboljeg igrača Starog kontinenta, a odbranio je naslov najboljeg od prošle sezone. Također, Ronaldo je dobio i nagradu za najboljeg napadača sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za najboljeg golmana sezone proglašen je Gianluigi Buffon (Juventus), najbolji defanzivac je Sergio Ramos (Real Madrid), a nagrada za najboljeg veznjaka pripala je reprezentativcu Hrvatske Luki Modriću (Real Madrid).

Holanđanka Lieke Martens proglašena je za najbolju fudbalerku godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi