Donedavni član Slavije prešao u Radnički iz Niša

Potpisao na dvije godine

Donedavni član Slavije prešao u Radnički iz Niša

Nemanja Kartal, crnogorski fudbaler koji je posljednji angažman imao u Slaviji, karijeru će nastaviti u Srbiji. 

Ovaj 22-godišnji defanzivac je u protekloj sezoni bio neizostavan u prvoj postavi Slavije, a nakon dobrih nastupa uslijedio je transfer u Radnički iz Niša s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. 

"Kartal je mlad, a već je iskusan defanzivac. Dobro se postavlja i za svoju visinu dobro barata loptom. Trenirao je s nama na Kopaoniku, odigrao je nekoliko kontrolnih utakmica i riješili smo da ga potpišemo u nadi da će saradnja biti na obostrano zadovoljstvo", izjavio je sportski direktor srbijanskog superligaša Marko Jovanović. 

Na kraju podsjetimo da je Kartal za Slaviju nastupao u periodu od 2014. do 2016. godine. U tim iz Lukavice je stigao iz PAOK-a, a tokom karijere još je igrao za Giannitsu, Epanomi i Rudar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi