Džemaili želi povratak u Bolognu

Nakon samo nekoliko mjeseci provedenih u MLS-u

Džemaili želi povratak u Bolognu

Vezni fudbaler iz Švicarske Blerim Džemaili traži od ekipe Montreal Impact da mu dopusti povratak nazad u italijansku Seriju A, odnosno ekipu Bologne. 

Podsjetimo, ovaj vezni fudbaler je napustio Bolognu na kraju prošle sezone i preselio se u američku MLS ligu. Ipak, samo nekoliko mjeseci kasnije američki fudbal mu je dosadio i poželio je da se vrati nazad u Italiju, a to je potvrdio i sportski direktor Bologne Marco Di Vaio.

"Igrač je zatražio odlazak prije dva mjeseca i trenutno razmatramo situaciju. Montreal je promijenio trenera i zato još uvijek čekamo na odluku. Posljednje riječi imat će oni", rekao je Di Vaio.

Podsjetimo, ekipe Montreala i Bologne imaju iste vlasnike, a Džemaili je trenutno na posudbi u MLS ligi i tamo bi trebao ostati do kraja ove godine. Švicarac se u MLS-u veoma dobro snašao i već je upisao osam golova uz 12 asistencija na samo 25 odigranih mečeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Svemu dodajmo da je on tokom karijere igrao za Zurich, Bolton, Torino, Parmu, Napoli, Galatasaray, Genou i Bolognu. Za reprezentaciju Švicarske odigrao je 55 mečeva te je postigao šest golova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi