Donesena presuda o 'slučaju Ademi'

Smanjena kazna UEFA-e

Donesena presuda o 'slučaju Ademi'

Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausannei donio je presudu o slučaju Arijana Ademija. 

Makedonac je poslije pobjede Dinama nad Arsenalom bio pozitivan na nedopuštena sredstva i određena mu je četverogodišnja suspenzija, međutim na teren bi se mogao vratiti prije od očekivanog. 

Dinamo se u nekliko navrata žalio na UEFA-inu drastičnu kaznu, a dio argumenata zagrebačkog kluba je zvanično uvažen. Ademiju je kazna smanjena s četiri na dvije godine i na teren će se moći vratiti krajem ove godine. 

"Međunarodni sportski arbitražni sud (CAS) obavijestio je GNK Dinamo o konačnoj odluci slučaja Ademi. 25-godišnjem defenzivnom veznom Dinama službeno je smanjena suspenzija s četiri na dvije godine. Povratak Arijana Ademija na terenu očekuje se u oktobru 2017", piše na službenoj stranici 'modrih'.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ademi je preživio pravu agoniju od trenutka kada je pao na doping testu. U međuvremenu je igrao fudbal na amaterskoj razini i pitanje je koliko će mu sada trebati da se vrati u staru formu. Jedno je sigurno, čeka ga težak put... 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi