"Donnarumma nikada nije rekao da želi napustiti Milan"

Oglasio se zet italijanskog golmana

"Donnarumma nikada nije rekao da želi napustiti Milan"

E. Čaušević

Mladi italijanski golman Gianluigi Donnarumma nalazi se već danima u centru fudbalske javnosti u Evropi.

Donnarumma je prošle sedmice saopštio da nema namjeru produžiti ugovor Milanom koji ističe na kraju naredne sezone. Ovaj 18-godišnji golman svojim partijama oduševio je javnost, a poznato je da je šansu na San Siru dobio kada je imao tek 16 godina.

Zbog toga što je odbio produžiti saradnju s Rossonerima Donnarumma je doživio nekoliko neugodnosti na EP mladih reprezentacija u Poljskoj od strane navijača Milana. Međutim, mediji na Apeninima jučer su objavili da Donnarumma želi ponovo početi pregovore, te da mu je želja da ostane na San Siru, što je potvrdio njegov zet Carmine Paoletti.

"Sjećam se kada je plakao nakon što je debitovao za klub koji voli. Nemoguće je opisati koliko Donnarumma voli Milan. Njegova želja je da ostane ovdje, ali čini mi se da su neki odnosi narušeni. Volio bih da ljubav prema klubu pobijedi, ali za tango je potrebno dvoje. Istina je da Gigio nikada nije rekao da će želi napustiti Milan", rekao je Paoletti, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Od kluba je tražio samo malo više vremena za odluku jer se želio fokusirati na ovo Evropsko prvenstvo. No, oni su mu postavili ultimatum i na kraju se sve ovo desilo. Žao mi je što se nastavila drama u medijima oko svega jer to njemu teško pada. Gigio ne želi da ide".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi