Donnarumma: Novac mi nikada nije bio na prvom mjestu

Mladi golman Milana poručio

Donnarumma: Novac mi nikada nije bio na prvom mjestu

E. Čaušević

Mladi italijanski golman Gianluigi Donnarumma ovog ljeta bio je u centru pažnje jer se govorilo da će sigurno napustiti Milan i potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Nakon što su se pojavile informacije da Donnarumma ne želi produžiti saradnju sa Milanom ovaj mladi golman našao se na velikom udaru navijača ovog kluba. Tokom Evropskog prvenstva U-21 Donnarumma je doživio velike neugodnosti kada su ga nezadovoljni navijači Milana gađali lažnim novčanicama.

Iako su mnogi bili gotovo sigurni da će ovaj 18-godišnji golman napustiti Milan na kraju je Donnarumma odlučio da ostane na San Siru. Nakon što se ova saga završila priznao je da su ga mnogi potezi navijača kluba i italijanskih medija povrijedili, no više se ne želi osvrtati na to.

"Nije mi bilo lako kada sam otišao na Euro jer sam doživio mnogo neugodnosti. Bio sam veoma ljut kada su me gađali lažnim novcem. Svoju odluku sam namjeravao saopštiti odmah nakon Eura, ali me nisu shvatili. Novac mi nikada nije bio na prvom mjestu niti će kada biti. Želim da uživam u svojoj karijeri, da sam sretan s porodicom", rekao je Donnaruma, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Priznajem da sam imao neke ponude, no u mom srcu je samo jedan klub i nisam nikada razmišljao o nekom drugom osim Milanu. Iskreno, bio sam zabrinut kako će izgledati povratak na San Siro jer nisam znao kako će navijači da reaguju. Ipak, bili je sve kako treba i sretan sam što se sve to konačno završilo".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi