Dortmund poslao poruku svim navijačima pred sutrašnji meč
Foto: EPA

Stadion zatvoren za turističke posjete

Dortmund poslao poruku svim navijačima pred sutrašnji meč

E. Čaušević

Utakmica između Borussije Dormunda i Monaca odgođena je večeras nakon eksplozije koja se desila sat vremena pred početak meča četvrtfinala Lige prvaka.

Tri eksplozije dogodile su se večeras ispred autobusa u kojem su se nalazili igrači njemačke ekipe. U eksploziji povrijeđen je Marc Bartra koji je prevezen u bolnicu i na svu sreću nije ozbiljnije povrijeđen.

Borussia Dortmund je nakon toga objavila da se utakmica neće igrati večeras, već da će biti odigrana sutra od 18:45 sati. Također, njemački klub je najavio da će sutra uvesti mnoge mjere sigurnosti za navijače pred početak utakmice.

Dortmund je otkazao sve turističke posjete stadionu, odnosno navijači neće moći obilaziti stadion ove ekipe. Ovo im je predložila njemačka policija jer postoji mogućnost da neko unese eksploziv na stadion Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Još uvijek nije poznato da li je ovo bio teroristički napad i ne zna se ko je odgovoran za eksplozije koje su večeras uzdrmale Dortmund, ali i cijeli fudbalski svijet.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi