Dortmund u finišu stigao do remija protiv Reala

Sporting siguran protiv Legije

Dortmund u finišu stigao do remija protiv Reala

E. Čaušević

Aktuelni prvak Lige prvaka, Real Madrid, večeras je remizirao na gostovanju protiv Borrussije Dortmund u meču drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Real Madrid je prethodnih dana bio u centru pažnje zbog svađe Ronalda i Zidanea, ali je pred početak ove utakmice to sve zaboravljeno. Kraljevski klub do vodstva je stigao u 17. minuti utakmice kada je nakon asistencije Balea mrežu Dortmunda pogodio Cristiano Ronaldo.

Nakon toga Dortmund je preuzeo incijativu na sredini terena, dok je Real šanse tražio iz kontri. Pritisak domaćoj ekipi isplatio se u samom finišu utakmice kada je Aubameyang iskoristio grešku Navasa, te poravnao na 1:1.

U drugom poluvremenu Dortmund je imao nekoliko dobrih prilika za preokret, ali je Navas bio na visini zadatka. Sredinom drugog dijela bolje je zaigrao kraljevski klub koji je u 68. minuti ponovo poveo.

Benzema je nakon kornera pogodio stativu, a lopta se odbila do Varanea koji je bez problema pogodio za 2:1. Do kraja meča domaći su imali nekoliko sjajnih prilika, a do izjednačenja su stigli u samom finišu utakmice kada je drugi gol za Dortmund postigao Schurrle.

U istoj grupi Sporting je u Lisabonu ugostio poljsku Legiju. Domaća ekipa je bez većih problema uspjela da upiše prva tri boda pobjedom od 2:0. Golove za Sporting postili su Ruiz i Dost u prvom poluvremenu utakmice.

Real Madrid je prvi u grupi F sa četiri bodova koliko ima i Dortmund na drugom, treći je Sporting sa tri, a nakon dva odigrana kola Legija je zadnja bez bodova.

Liga prvaka, grupa F, 2. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:2

Sporting - Legia 2:0



Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi