Dortmund već gubi korak, Leverkusen pao u Mainzu

Bundesliga, 3. kolo

Dortmund već gubi korak, Leverkusen pao u Mainzu

Borussia Dortmund danas nije uspjela doći do pobjede na gostovanju kod Freiburga u okviru 3. kola njemačke Bundeslige.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Peter Bosz bila je danas mnogo opasniji rival od domaće ekipe, ali do pogotka naprosto nisu mogli. Nije im pomoglo ni to što su domaći već u 27. minuti ostali sa desetoricom jer je Ravet dobio crveni karton. Oni su do kraja stvorili nekoliko dobrih prilika i uputili čak 25 šuteva prema golu domaćih, ali nisu uspjeli da dođu do pobjede. Ovo je za njih prvi kiks ove sezone, dok je ekipa Freiburga osvojila drugi bod. 

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Maniza na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena (3:1), pobjedu Augsburga protiv Kolna sa 3:0 i pobjedu Eintrahta kod Moenhengladbacha sa 1:0. Wolfsburg i Hannover su podijelili bodove odigravši 1:1.

U posljednjem susretu dana, ujedno i derbiju ovog kola na Rhein-Neckar Areni sastat će se Hoffenheim i Bayern Minhen od 18 i 30 sati. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi