"Došao sam u veliki klub i želim izboriti mjesto u ekipi"

Srđan Grahovac, novi igrač bečkog Rapida:

"Došao sam u veliki klub i želim izboriti mjesto u ekipi"

D. Kurbegović

Kako je naš portal jučer prvi i objavio, najveći austrijski nogometni klub Rapid iz Beča u svoje redove doveo je kapitena mlade reprezentacije BiH Srđana Grahovca.

Bivši igrač Borca iz Banja Luke za klub iz Beča potpisao je trogodišnju vjernost, a nakon potpisa ugovora svoje prve impresije o novom klubu, nadareni veznjak podijelio je u razgovoru za SportSport.ba.

"Moram priznati da se ovih dana svašta pisalo, navodno mnogo klubova je bilo u igri, ali ja se nisam opterećivao time jer je i prijašnjih godina bilo mnogo ponuda pa sam ostajao u Borcu. Potpis za Rapid svakako da je velika stvar za mene i jedan ogromni korak naprijed u karijeri. Rapid je 32 puta bio prvak Austrije i svi znaju da je to najveći klub u državi, koji je prošlu sezonu završio na drugom mjestu, tako da ćemo se boriti za ulazak u grupnu fazu Evropske lige", kaže sjajni nogometaš.

Ambicije u novom klubu su da se izbori za mjesto u ekipi.

"U Beču mi sestra studira tako da neću imati problema oko navikavanja na novu sredinu, naredne sedmice je prozivka na koju ću se pojaviti, ali bi trebao dobiti nekoliko dana produženog odmora i onda nam slijede pripreme za prvenstvo i nastup u Evropi. Moj primarni cilj je da se izborim za mjesto u ekipi, klub vodi Zoran Barišić trener iz Hrvatske, a sportski direktor je legenda Schalkea i Njemačkog nogometa Andreas Muller, koji je insistirao na mome dolasku u klub. Nadam se da ću svojim odnosom i igrama opravdati povjerenje ljudi koji su me doveli ovdje, te se nametnuti i selektoru naše A reprezentacije u narednom periodu", nada se 21-godišnji Grahovac.

Bivšem klubu želi sve najbolje u narednom periodu.

"Borac će uvijek biti u srcu, nikada neću zaboraviti gdje sam se afirmisao i dogurao do reprezentacije. Nadam se da će narednih godina biti u vrhu Premijer lige, te da će se situacija u klubu poboljšati. Nedostajat će mi Banja Luka i navijači i pratit ću kad god mogu dešavanja u klubu", završio je razgovor za SportSport.ba novi veznjak Rapida iz Beča, koji je za Borac iz Banja Luke odigrao 150 utakmica, dok je za omladinske selekcije naše zemlje ubilježio 50 nastupa što je za igrača od 21 godine sigurno velika stvar i potvrda igračkih kvaliteta ovog nogometaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.