Došlo vrijeme da se završi 29-godišnja odanost Unitedu

Giggs napustio Old Trafford

Došlo vrijeme da se završi 29-godišnja odanost Unitedu

E. Škorić

Legendarni Ryan Giggs završio je svoju 29-godišnju avanturu u Manchester Unitedu.

Giggs (42) je radio kao pomoćnik Louisu van Gaalu, no bilo je poznato da će dolaskom Josea Mourinha legendarni Unitedov nogometaš morati da napusti klub.

Mourinho sa sobom dovodi svog prijatelja Ruija Fariju, a Neville mora da se oprosti od kluba kojem je dao sve i koji mu je toliko toga pružio u životu.

Giggs je odigrao rekordnih 963 utakmice za United i sada je odlučio da krene dalje.

Vratimo se u nazad. Giggs je na svoj 14. rođendan tigao u Unitedovu akademiju, a sa 17 godina je debitovao za prvi tim. Bilo je to u martu 1991. godine protiv Evertona. Osvojio je rekordnih 13 naslova Premier lige, dva naslova evropskog prvaka, četiri FA kupa, četiri Liga kupa...

No, nije se proslavio u radu sa Van Gaalom. Često je i sam bio kritikovan zbog dosadne igre, loših rezultata i, neki će reći, bolje da nikada nije ni ulazi u stručni štab kluba u kojem je ostavio neizmjeran trag.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Giggs ne krije da u budućnosti želi biti menadžer Uniteda, no dotad će morati ipak da stekne iskustvo vodeći neke manje timove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi