Doveli čovjeka koji ne zna za pobjedu u Premier ligi

Rudy Gestede debitovao za Middlesbrough

Doveli čovjeka koji ne zna za pobjedu u Premier ligi

M. Šljivak

Napadač iz Benina Rudy Gestede vlasnik je nevjerovatnog rekorda u engleskoj Premier ligi.

On je ovog januara pojačao Middlesbrough iz Aston Ville, a gdje je stao u dresu tima iz Birminghama, nastavio je u dresu Boroa.

Ne radi se o postizanju golova već o jednom neslavnom rekordu kojem je ovaj 28-godišnjak vlasnik. On već 32 utakmice u Premiershipu ne zna za pobjedu, pa je tako nastavljena serije bez pobjede timova u kojima Gestede igra u Premiershipu.

Prethodnu 31 utakmicu je odigrao u dresu Aston Ville, da bi do 32. meča stigao u jučerašnjem remiju Watforda i Middlesbrougha (0:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovo je sasvim sigurno veoma neslavan rekord kojeg će Gestede pokušati da konačno sruši sa svojim timom i to u narednom kolu kada Middlesbrough dočekuje West Ham.

Boro je trenutno u negativnom nizu i u četiri utakmice su osvojili samo dva boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi