"Drago mi je zbog Bilićevog otkaza, potreban mu je odmor"
Foto: EPA

Wright smatra da će predah goditi hrvatskom stručnjaku

"Drago mi je zbog Bilićevog otkaza, potreban mu je odmor"

West Ham je u prvih 11 utakmica nove sezone Premier lige upisao samo dva trijumfa, te se nalazi u opasnoj zoni. Užasan start sezone je koštao posla Slavena Bilića, koji od jučer više nije trener Čekićara.

Poraz od Liverpoola u prošlom kolu je očigledno bio kap koja je prelila čašu, pa su čelnici West Hama odlučili raskinuti saradnju sa hrvatskim stručnjakom.

Ipak, legendarni napadač Arsenala i West Hama, Ian Wright, smatra da je otkaz na klupi Čekićara dobra stvar za Bilića.

"Kao njegovom prijatelju, meni je zapravo drago, jer znam kroz šta je sve prolazio...Bio mu je potreban predah, zbog njegovog zdravlja. Nemoguće je raditi na takav način, uvijek ste dva poraza udaljeni od otkaza", istakao je Ian Wright.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je već poznato i ime Bilićevog nasljednika u West Hamu, a to bi trebao biti David Moyes, bivši trener Evertona, Manchester Uniteda i Sunderlanda. On bi ekipu West Hama trebao voditi u ostatku sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije