Dragović se skrasio u Bundesligi
FOTO: EPA

Pronašao novi angažman

Dragović se skrasio u Bundesligi

Austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović je i službeno novi član Bayera iz Leverkusena! 

Fudbaler porijeklom iz Srbije potpisao je ugovor sa Bayernom do ljeta 2021. godine, a prema pisanju njemačkog sportskog lista Bild, kijevskom Dynamu će na ime obeštećenja pripasti oko 15 miliona eura. 

"Igranje u Dynamu je za mene bilo jedno veliko iskustvo, ali je vrijeme da krenem dalje. Bundesliga je jedna od najboljih liga na svijetu", izjavio je Dragović nakon što je potpisao ugovor. 

Dragović od 2009. godine nastupa za "A" reprezentaciju svoje zemlje, a prije nego što je došao u Dynamo još je igrao za Basel i Austriju iz Beča u kojoj je ponikao. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi