Drama na Meazzi: Milan 'sa zvukom sirene' oteo bod!

Inter imao pobjedu u rukama

Drama na Meazzi: Milan 'sa zvukom sirene' oteo bod!

Danas je na Giuseppe Meazzi odigran jedan od najvećih gradskih derbija, popularni 'Derby della Madonnina'. Nakon 90 minuta odličnog i dinamičnog fudbala Inter i Milan su remizirali odigravši 2:2.

Utakmica je počela fantastičnom prilikom za Milan, koji je već u 2. minuti mogao do vodstva. Pred golom Handanoviča su se redom ispromašivali Deulofeu, Kučka i Bacca, čiji je udarac na kraju završio preko gola. 

Milan je bio agilniji i u nastavku prvog poluvremena. Sosa je u 14. minuti promašio dobru priliku, a malo nakon toga je Deulofeu pogodio stativu. Mladi Španac se mogao proslaviti i u 34. minuti kada je pokušao pretrčati Handanoviča, koji je prozreo njegove namjere i uspio ga zaustaviti.

U jeku napada Milana sjevnula je kontra domaćih. Gagliardini je fantastično uposlio Candrevu, koji je u 36. minuti matirao Donnarummu i donio veliku radost domaćim navijačima. Kada se činilo da će prvo poluvrijeme biti završeno rezultatom 1:0, Perišić je sjajno prošao po strani i uposlio Icardija kojem nije bilo teško zabiti za 2:0.


Početak drugog poluvremena donosi bolju igru Intera, koji u 56. minuti propušta priliku da dođe do trećeg gola. Perišić je bio u sjajnoj poziciji, ali je loše šutirao. Deset minuta nakon toga, ponovo je zaprijetio Deulofeu a kao pobjednik je ponovo izašao Handanovič koji se istakao sjajnom paradom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter se povukao a Milan krenuo na sve ili ništa i u 83. minuti konačno stigao do zasluženog gola. Alessio Romagnoli je pogodio za smanjenje rezultata na 2:1 i donio nadu svom timu da može izbjeći poraz.

Igrao se sedmi minut sudijske nadoknade kada je dosuđen korner za Milan, nakon kojeg je Zapata doslovno u posljednjoj sekundi pogodio za 2:2 i erupciju oduševljenja među navijačima crveno-crnih.


Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije