Drama na Veltins Areni: Ajax izbacio Schalke

Holanđani slave veliki uspjeh

Drama na Veltins Areni: Ajax izbacio Schalke

Fudbaleri Ajaxa plasirali su se u polufinale Evropa lige nakon što su večeras poslije produžetaka izgubili od Schalkea na gostujućem terenu sa 3:2, ali su dalje prošli zbog pobjede (2:0) kući.

Schalke je večeras na svom terenu imao veoma težak posao jer su morali stizati zaostatak od 0:2 iz prve utakmice. Domaći su na samom startu stvorili dvije dobre prilike i to preko Goretzke već u 1. minuti i preko Maxa Mayera minut kasnije, ali na kraju su pogodili stativu i promjene rezultat nije bilo. Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih šansi i na odmor se otišlo bez golova.

U drugom dijelu utakmice Ajax je već u drugoj minuti imao veliku priliku preko Schonea koji je šutirao iz slobodnjaka, ali golman domaćih je odbranio njegov pokušaj. Samo šest minuta kasnije, stigla je kazna. Goretzka je pogodio i Schalke je poveo sa 1:0. To nije bilo sve, jer su domaći još jedan gol postigli već u 56. minuti te su stigli prednost Ajaxa iz prve utakmice. Do kraja meča nije bilo golova i ušlo se u protužetke. 

Schalke je i tamo bolje počeo jer su preko Caligiurija u 101. minuti postigli i treći gol, ali Ajax je potpuno neočekivano uzvratio u drugom produžetku kada su preko Viergevera postigli gol koji je bio vrijedan plasmana u polufinale. Do kraja drugog produžetka gosti su postigli još jedan pogodak i to preko Younes kojim su samo ovjerili prolaz dalje. Također, treba istići da je Ajax od 80. minute igrao sa desetoricom jer je Veltman dobio drugi žuti i crveni karton. Naš reprezentativac Sead Kolašinac odigrao je cijeli meč za Schalke te je upisao dvije asistencije.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi