Drama u Argentini

Drama u Argentini

A. Beganović

Nakon posljednjeg kola argentinskog fudbalskog prvenstva Boca, Tigre i San Lorenzo osvojili su isti broj bodova, pa će prvaka odlučiti majstorice.

Argentinska fudbalska liga je po mnogo čemu posebna, naime, na početku sezone igra se Apertura (Otvaranje), a na kraju sezone Clausura (Zatvaranje). Ali, niti to nije kraj "čudima" argentinskog prvenstva, jer prvak se dobija samo računajući bodove iz Clausure i to da jedan od klubova mora imati bar bod više od drugog jer gol razlika ne igra nikakvu ulogu, a ni međusobni susreti.

Tako su na kraju ove sezone Boca, San Lorenzo i Tigre bodovno poravnati, pa će morati igrati turnir u kojem će svako igrati sa svakim i to će odrediti prvaka.

Najmanji broj bodova je osvojio River Plate i nalazi se posljednji na tabeli, ali čuda se opet dešavaju, naime, u argentinskoj ligi se sabiru rezultati iz posljednje tri godine i klub koji ima najmanje bodova iz te tri godine napušta društvo najboljih, a u ovom slučaju to nije River.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.