Drama u Evianu, Lacazette junak Lyona
Foto: EPA

Lyon slavio

Drama u Evianu, Lacazette junak Lyona

E. Škorić

Nogometaši Lyona su u jednoj sjajnoj nogometnoj predstavi, u Evianu, savladali istoimenu domaću ekipu sa 3:2.

Sjajni francuski napadač Lacazette bio je junak Lavova, po ko zna koji put. Lacazette je u 81. minuti donio Lyonu izjednačenje (2:2), a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zabio je s bijele tačke za 3:2.

Evianu je pripalo prvo poluvrijeme jer je Barbosa postigao jedini gol u 29. minuti. Benzia u 62. minuti vraća Lyon u igru, ali samo dvije minute kasnije Barbosa je opet strijelac.

I onda, u zadnjih 10-ak minuta, Lacazette donosi veliku radost gostujućim igračima i navijačima. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lyon je trećeplasirani na tabeli sa 33 boda, te je i dalje u igri za titulu ili, u nekom gorem slučaju, plasman u Ligu prvaka. Evian ostaje 14. sa 19 bodova i njegovim navijačima je najbitnije da nije u opasnoj zoni.

Ligue 1, 17. kolo:
Evian - Lyon 2:3 (Barbosa 29, 64/ Benzia 62, Lacazette 81, 94 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije