Drama u Metzu: PSG u posljednjim sekundama do pobjede
Foto: EPA

Metz nije izdržao

Drama u Metzu: PSG u posljednjim sekundama do pobjede

E. Čaušević

Fudbaleri PSG-a večeras su na gostovanju savladali Metz (3:2) u okviru zaostalog meča 31. kola francuske Ligue 1.

Aktuelni prvak Francuske uspio je doći do veoma važne pobjede u nevjerovatnoj završnici večarašnje utakmice. Prvo je u 33. minuti utakmice Cavani pogodio za 0:1, a samo tri minute kasnije Matuidi je udvostručio prednost Parižana.

U drugom dijelu PSG je bio dosta bolja ekipa, te je imao nekoliko izglednih prilika, no rezultat se nije mijenjao. Ipak, u samom finišu gledali smo pravu dramu jer je Metz uspio da smanji na 1:2 golom Jouffrea. Domaći su u 89. minuti kaznili PSG za defanzivnu igru, te su preko Diabatea izjednačili na 2:2.

Metz je u 92. minuti mogao do preokreta kada je Jouffre pogodio prečku iz slobodnjaka. Samo minutu kasnije PSG je kaznio ovaj promašaj kada je Matuidi pogodio za pobjedu i konačnih 3:2.

PSG se ovom pobjedom izjednačio s lilderom Monacom, te obje ekipe imaju po 77 bodova s tim da klub iz Kneževine ima jednu utakmcu manje. S druge strane, Metz je na 15. mjestu sa 36 bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 31. kolo:

Metz - PSG 2:3


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi