Dramatičan rasplet grupe H sretan za Gent, a koban za Bragu

Milićevićev tim ide dalje

Dramatičan rasplet grupe H sretan za Gent, a koban za Bragu

Utakmicama Brage i Šahtara te Konyaspora i Genta završeno je takmičenje u grupi H Evropske lige. Plasman dalje izborili su Šahtar i Gent, koji je u dramatičnom finišu uspio doći do pobjede u Turskoj i plasirati se u drugi krug.

Pred posljednje kolo, jedini tim koji je bio bez šansi za plasman u 1/16 fazu takmičenja je Konyaspor, koji je na svom terenu ugostio Gent. Belgijancima je bilo potrebno da pobijede u Turskoj i da pri tome Braga ne savlada Šahtar u drugom meču grupe,  Milićević i društvo su do trijumfa došli golom Coulibalyja u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Sva trojica bh. fudbalera iz Konye su ostali na klupi za rezervne igrače, ali su dobili šansu u nastavku utakmice. Bajić je ušao u igru u 66., Milošević u 73. a Hadžiahmetović u 87. minuti. S druge strane, Milićević je odigrao cijeli meč.

Braga je u duelu sa Šahtarom imala sve u svojim rukama i trebala im je pobjeda protiv tima koji je već osigurao plasman dalje. Ipak, presudila je velika razlika u kvalitetu pa je Šahtar slavio sa 4:2 a strijelci su bili Kryvtsov i Taison, koji su zabili po dva pogotka. Golove za portugalski klub postigli su Stojiljković i Vukčević, koji je u 89. minuti postigao utješni gol.

Na kraju, Šahtar je završio na prvom mjestu sa 18 bodova, a Gent ide dalje kao drugoplasirani tim sa osam bodova. Braga je treća sa šest bodova, dok je Konya završila na posljednjem mjestu sa jednim osvojenim bodom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi