Draxler: Istraživao sam Maribor na internetu

Veznjak Schalkea uoči utakmice sa Mariborom

Draxler: Istraživao sam Maribor na internetu

Schalke 04 večeras će na svom terenu u drugom kolu Lige prvaka ugostiti slovenački Maribor. 

Ekipa iz Gelsenkirchena u prvom susretu izvukla je bod sa Stamford Bridgea, a Rudari vjeruju u trijumf protiv prvaka Slovenije. Julian Draxler priznao je kako se morao poslužiti internetom da sazna nešto više o Mariboru.

"Pogledao sam na internetu i njihova imena nisu tako poznata. Međutim njihovi ovosezonski rezultati su itekako impresivni. Posebno kada pogledamo pobjedu u Glazgovu. Moramo se dobro pripremiti, znamo da su opasan protivnik," rekao je Julian Draxler. 

"Znate da je utakmica sa Dortmundom uvijek velika, ali sutra nas čeka nova utakmica, utakmica u Ligi prvaka. Tu svaki igrač želi biti i neće biti problema da se motiviše ekipa," rekao je trener Rudara iz Gelsenkirchena Jens Keller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.