Draxler jasno i glasno poručio: Želim u Juventus
Foto:EPA

Schalke i Juventus pregovaraju oko cijene

Draxler jasno i glasno poručio: Želim u Juventus

S. Bošković

Njemački reprezentativac Julian Draxler mogao bi se pridružiti Juventusu u naredna 24 sata, javljaju inostrani mediji.

Direktor Stare dame Giuseppe Marotta nagovijestio je da se transfer neće desiti, a njemački klub negira sve navode o vezi igračevog odlaska.

Ipak mediji iz Italije i Njemačke prenose da je veznjak rekao treneru Schalkea, Andreu Breitenreiteru da želi preseliti u Torino.

Dvadesetjednogodišnjak pokušava da isforsira transfer, ali problem predstavlja dogovor o cijeni igrača između Juventusa i Schalkea, no smatra se da razlika o odšteti nije neprevladiva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvak Italije spreman je ponuditi 24 miliona eura, te dodatnih sedam miliona eura kroz bonuse. Ipak, bundesligaški klub traži 32 miliona eura, od kojih bi 27 miliona eura bilo garantirano, te isplaćeno kroz naredne tri godine. Ostalih pet bi bilo kroz bonuse.

Ukoliko bi se ova dva kluba uspjela dogovoriti oko cijene, Draxler bi u naredna 24 sata trebao plavi dres zamijeniti s onim crno-bijelim

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.